Primer cas de coronavirus detectat amb PCR a Sant Aniol de Finestres

Segueix el degoteig de casos de coronavirus a la Garrotxa detectats amb PCR, i a hores d’ara ja hi ha prop de 940 casos confirmats. Però segons les dades de Salut encara hi havia tres pobles de més de 200 habitants on no hi havia cap cas positiu amb prova PCR: Sant Ferriol, Mieres i Sant Aniol de Finestres.

Això ha canviat des d’aquest divendres, on es va detectar per primera vegada de forma oficial un cas a Sant Aniol. L’alcalde del municipi, Francesc Oliveras, ja alertava al programa Alcalde Respon del passat mes de juliol que seria complicat contenir l’entrada de casos al poble per l’increment de moviments després del confinament, ja fos per la mobilitat laboral o la turística, i que caldria detectar-ne ràpidament els positius per evitar els efectes nocius del coronavirus en un poble on una part significativa dels seus habitants corresponen als grups de risc.