Sant Jaume de Llierca acull un mercat de puntes de coixí i patchwork que reuneix una desena de puntaires

Sant Jaume de Llierca va acollir dissabte al matí un mercat de puntes de coixí i patchwork a la plaça Major del poble. En Ramon Viñolas fa gairebé cinquanta anys que està posat en aquest sector i cada setmana assistia a un mercat diferent. Tot i això, el març es van aturar les trobades i ara, arran de la covid-19, s’ha hagut d’organitzar.

Ramon Viñolas, organitzador: Fa un mes i mig, ens hem organitzat quatre o cinc paradistes i anem per diferents llocs de Catalunya. Per exemple, avui hem vingut a Sant Jaume de Llierca, a la província de Girona, la setmana que ve anem dissabte a la província de Tarragona, a Castellvell del Camp, el diumenge anem a Lleida, a Les Borges Blanques i l’altra setmana anem a Navarcles. Anem fent una rotació, cada setmana anem a un lloc diferent.

El mercat serà present cada dissabte de final de mes al municipi garrotxí. La valoració que va fer l’organització de l’esdeveniment no va ser negativa, tenint en compte la pandèmia i les condicions meteorològiques de la jornada.

Ramon Viñolas, organitzador: El que veiem és que si no sortim no fem res. Si sortim és difícil que ens vingui la gent. Per exemple, avui el problema és que van pintar que plouria i ha plogut. La gent potser ha tingut por de venir. Si ens venen deu o quinze puntaires, no és que en tinguem prou, però ens donem per satisfets.

 

Montserrat Pla, professora de puntes: A mi em sembla molt interessant, perquè això convé. N’hi hauria d’haver-hi més. Una miqueta per cada poble, perquè nosaltres som d’Olot i no ho tenim. Aniria molt bé que a cada poble vinguessin almenys un cop al mes. Així, les puntaires i qui fa patchwork podem agafar el que ens fa falta: fils, agulles, patrons o roba pel patchwork. Això és molt maco.

La professora de puntes, Montserrat Pla, també va destacar que caldria involucrar més la població jove en aquest tipus d’activitat. Artesania, talent i tradició, tres ingredients que es van reunir plegats dissabte a Sant Jaume de Llierca.