Els diputats garrotxins Lluís Guinó i Francesc Ten es donen de baixa del PDeCat

Els diputats garrotxins al Parlament de Catalunya, Lluís Guinó i Francesc Ten, han anunciat la seva baixa com a militants del Partit Demòcrata per afiliar-se a Junts per Catalunya, formació impulsada per Carles Puigdemont. Els dos representants, escollits per la demarcació de Girona, han explicat a twitter la seva oposició a les accions judicials iniciades per l’executiva del PDeCAT perquè Puigdemont no s’apropiï de les sigles de Junts en unes hipotètiques eleccions.

Francesc Ten, Diputat al Parlament: “No es pot ser en una organització on ets part demandant i demandada a l’hora. El camí de la doble militància sempre em semblava transitori per complir amb un objectiu marcat.”

Les tensions entre el Partit Demòcrata, presidit per David Bonvehí, i Junts per Catalunya, formació impulsada per Carles Puigdemont, venen de lluny, en el procés de confluència entre les dues forces. Tant Ten com Guinó consideren que Junts és l’eina per assolir l’objectiu de la independència.

Francesc Ten, Diputat al Parlament: “Sempre dic que som els de la independència, i els de la centralitat i transversalitat. Crec que aquesta opció la defensa Junts per Catalunya.”

Ten va ser aquest dilluns el primer diputat gironí en anunciar la seva baixa del PDeCAT. Per la seva banda, el moviment de Guinó és significatiu, perquè l’alcalde de Besalú era membre de l’executiva dels demòcrates com a responsable de coordinació al Parlament de Catalunya.