La Cuina del Mercat canvia el concepte de restauració i es converteix en La Vinoteca

“No és el típic vi que trobaràs a qualsevol celler, botiga o restaurant”. Miquel Fluvià descriu d’aquesta forma el producte estrella del seu nou negoci. La Vinoteca va començar a agafar forma el Nadal de l’any passat, quan l’equip de la Cuina del Mercat va reunir-se per sopar i fer l’amic invisible. En aquella trobada, va néixer la idea de revolucionar el concepte de restauració per oferir un producte i un servei únics.

Miquel Fluvià, propietari de La Vinoteca: Nosaltres estem aquí a la Plaça Mercat des de fa ja cinc anys. Érem la Cuina del Mercat. Un restaurant clàssic. Vam creure la necessitat, bàsicament pel tema de la covid, de fer una restructuració i anar a una fórmula de restaurant diferent. Un restaurant on tots els productes que pots veure o menjar te’ls puguis emportar a casa.

La “teca” també és una part important del negoci i la proximitat és l’ingredient principal. La qualitat del producte de les conserves de la Vinoteca es troba en la confiança del productor. De fet, hi ha molta procedència de quilòmetre zero, producte que es ven a la mateixa Plaça Mercat d’Olot. El restaurant i placers han arribat a una entesa, la conserva que ven La Vinoteca es pot trobar també a la parada del placer que ha proporcionat la primera matèria. Queda clar així, que l’establiment no només ofereix una gran varietat de vins, encara que és una part més que destacable del nou local olotí.

Miquel Fluvià, propietari de La Vinoteca: Nosaltres tenim unes 200 referències de vins diferents, que tampoc són excessives. A escala de Catalunya, tenim tot el ventall totalment cobert i totes les D.O. les tenim representades i els vins estan molt ben escollits. A escala mundial, evidentment el catàleg és infinit i tenim totes les grans regions representades. El que realment també agraeix molt la gent és que tots aquests vins estan molt ben escollits. Moltes vegades són cellers petits, cellers on hem anat personalment i que no es troben a tot arreu.

La Vinoteca ofereix un menú diari de dilluns a dissabte.