La Garrotxa tanca el primer estiu de la pandèmia amb una ocupació mitjana d’un 66% durant juliol i agost

El sector turístic de la Garrotxa està a punt de tancar el primer estiu de la pandèmia amb millors resultats dels que s’esperaven. Durant el mes d’agost, la majoria d’establiments, ja siguin hotels, pensions, cases rurals o apartaments, han estat al voltant del 90% d’ocupació, xifres fins i tot més altes que l’any anterior.


No ha estat així als càmpings, que han notat un lleuger descens de la demanda, ni les cases de colònies, que amb una ocupació mitjana del 20%, han estat les més perjudicades per la situació sanitària. L’augment de visitants durant aquest agost ha fet que l’ocupació global dels dos mesos d’estiu es situï només 5 punts per sota que l’any passat, amb un 66%.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Podem dir que és una molt bona ocupació, estem satisfets. És inferior en 6-7 punts en el que ha sigut el 2019. Dins la situació de pandèmia creiem que ha sigut positiu, sobretot pel que ha suposat als establiments adaptar-nos a les mesures COVID.

La reducció de la mobilitat ha provocat que el turisme internacional sigui pràcticament testimonial a la Garrotxa durant aquest estiu. En canvi, un perfil de visitant més proper, d’altres punts de l’estat o de l’àrea metropolitana, ha triat la comarca com a destinació familiar i de natura.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Més que mai tenim el visitant de província de Barcelona. Abans ens trobavem un turisme estranger de la resta de l’estat o d’Europa al voltant del 20% i aquest any no arribem ni al 5.

 El context de pandèmia ha fet que un 25% de les reserves de la temporada s’hagin cancel·lat, però les reserves d’última hora han permès mantenir les bones xifres. Tot i així, el vicepresident de Turisme Garrotxa i President de l’Associació d’Hostalatge alerta que venen uns mesos complicats pel sector.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Creiem que això ha estat un miratge, és una falsetat que tenim sobre la taula. Creiem que valia la pena aprofitar-la i ser-hi, però la preocupació és veure com afrontar els propers mesos, que seran molt durs.

Un dels condicionants de la propera temporada serà què passa amb els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació que han aplicat moltes empreses d’hostaleria i restauració, i que de moment s’han prorrogat fins el 30 de setembre.

x