L’Ajuntament d’Olot se suma al projecte ‘Entorn sense fum’

Olot s’ha adherit al projecte ‘Entorn sense fum’ de l’Agència Catalana de Salut Pública. El programa persegueix l’objectiu de prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, reduint-ne la visibilitat i evitant la seva normalització.

Aniol Sellabona, regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot: L’evidència de tots els estudis ens confirmen que una de les millors estratègies per prevenir que els infants i joves tinguin més endavant o en el present conductes fumadores és que no normalitzem aquesta conducta, aquesta pràctica i aquest hàbit.

En concret, es tracta d’establir un perímetre, dins del qual no es podrà fumar, al voltant dels equipaments que solen ser freqüentats per menors, com ara els equipaments esportius, centres escolars o equipaments culturals.

Aniol Sellabona, regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot: Una de les millors maneres de fer-ho és que els entorns que freqüenten, com poden ser centres educatius, equipaments esportius, equipaments culturals, llocs que són freqüentats per infants i joves no tingui visualització o no es pugui visualitzar aquesta conducta fumadora.

De moment, la normativa s’aplicarà al voltant dels centres d’ensenyament, alguns dels quals ja s’havien interessat pel projecte abans que l’últim ple del consistori s’hi adherís i més endavant, s’anirà ampliant als altres equipaments. El pressupost inicial del projecte es destinarà a cartells i senyalitzacions i està previst que es comenci a realitzar al llarg d’aquesta mateixa setmana.