L’artista Àlex Nogué mostra la contundència de l’Estat en una nova ‘Sobrecàrrega’

Un grapat de fruites esclafades per una màquina de doblegar ferro: és la imatge potent que s’exposa aquests dies davant l’Ajuntament d’Olot, en la darrera ‘Sobrecàrrega’ impulsada pel Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa. El seu autor és Àlex Nogué, doctor i catedràtic en belles arts per la Universitat de Barcelona.

Àlex Nogué, artista: “Els artistes treballem amb una base molt emocional, i buscava una imatge que tingués aquest poder de transmissió emocional més enllà de les paraules.”

En l’obra ‘Esclafades’, Nogué anteposa l’acció de la màquina de poder al quadre de la Càrrega de Ramon Casas, que serveix de fil conductor entre les diferents creacions. A l’imatge, es reflexiona sobre la contundència.

Àlex Nogué, artista: “L’objecte és molt potent, metàfora de la força que pot tenir i té un estat per aixafar totes les il·lusions, esperances, drets i memòries que facin falta que estiguin en contra dels seus principis.”

La darrera sobrecàrrega, la número 27 del Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa, ocuparà l’espai durant dos mesos, i va ser presentada en la convocatòria número 145 de protesta contra la situació que viuen els presos independentistes.