Continuen les ocupacions a Olot, la darrera al carrer Sant Pere Màrtir

Una quinzena de persones es van aplegar aquest dimecres al vespre per donar suport a un veí, propietari del edifici número 1 del carrer Sant Pere Màrtir d’Olot, víctima d’una ocupació; concretament al tercer pis de l’habitacle. Segons explica el propietari, a l’edifici hi viu una parella i que ell no va assabentar-se que ocupaven casa seva fins el dissabte, quan va anar a l’edifici per solucionar un problema d’humitats.

Cesc, propietari de l’edifici: Vaig quedar amb dos paletes el dissabte passat, i vam veure que hi havia una canal al tercer pis que estava desconnectada. Vam pujar al tercer pis i vam veure que no podíem obrir la porta. Els Mossos els van dir que haurien de marxar, que estaven cometent un delicte. Els hi vaig dir que els donava 5 dies, i a dia d’avui veig que encara són aquí. Jo no he fet cap denuncia, confiava amb la paraula de la gent.

Segons el veí, els ocupes han punxat la llum i han col·locat un cadenat a la porta. Davant aquesta situació, el propietari demana que les institucions prenguis mesures immediates per acabar amb casos com el seu.

A la compareixença d’avui Pep Berga s’ha referit a la qüestió.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Acaba passat el que no hauria de passar, que és el que els veïns s’hagin de mobilitzar per impedir una ocupació que els acabarà comportant un problema, amb tot el risc que això comporta pels propis veïns, que es poden trobar en alguna situació violenta.

Berga, ha explicat que aquest divendres es durà a terme una junta de seguretat amb els diferents cossos policials, on es tractarà, de manera prioritària, la problemàtica de l’ocupació. Segons l’alcalde d’Olot, cal un canvi de legislació i protocol d’actuació, com per exemple demanar a la fiscalia resoldre amb més rapidesa, que 18 mesos, una ocupació quan l’ajuntament en qüestió els hi ho comunica, com també poder tallar d’arrel les ocupacions quan els propietaris s’assabenten d’aquestes últimes molt aviat.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Pots impedir una ocupació il·legal si a  aquelles persones les localitzes in fraganti. Nosaltres volem demanar a la Fiscalia que aquest in fraganti es consideri durant 48 hores, és a dir que els veïns que ho puguin detectar al dia següent, per exemple, encara se li doni la consideració que és un fet imminent i que acaba de passar i per tant impedir aquella ocupació il·legal.