El Museu de la Garrotxa acull l’exposició ‘Eudald de Juana i la transgressió de la forma’

Passejar per la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa és com transitar per una utopia on sembla que les escultures, plenes de diverses textures, amb recosits o ferides per les eines de modelar, ens observin i que fins i tot siguin capaces de desaparèixer i esvair-se.  ‘Eudald de Juana i la transgressió de la forma’ és l’exposició que acollirà el Museu de la Garrotxa aquest dissabte.

De Juana, un jove artista empordanès format a Figueres, Barcelona i Florència amb una important trajectòria internacional i amb una notable influència de l’escultor olotí Miquel Blay, es caracteritza per la tensió interior i exterior de les seves imponents escultures i per uns retrats introspectius realitzats amb fang i resina.

Eudald de Juana, escultor: Jo diria que aquest és el museu on més cops hi he estat a la meva vida. Fa sis anys venia aquí a fer còpies de les escultures de Miquel Blay. Si m’ho haguessin dit llavors que faria una exposició aquí no m’ho hagués cregut, és tot un honor.

Laura Cornejo, comissària: Són escultures que estan plenes de simbolismes, de metàfores, de pensament, de conceptes en relació a moltes de les temàtiques urgents i necessàries de la nostra època, sobretot en relació al cos, a la forma i a la representació del retrat, del rostre…

La mostra, que és una adaptació de l’exposició que l’artista va realitzar l’any passat al Museu de l’Empordà, inclou una peça inèdita que De Juana va realitzar durant el confinament, exposada al pati de l’Hospici.

L’exposició, que s’inaugura dissabte a les 12 de migdia, es podrà visitar de manera gratuïta fins al 10 de gener i fins al desembre, s’han programat diverses activitats complementàries.

x