L’Església de Sant Esteve dedicarà una missa-memorial als difunts d’aquests últims mesos

Aquest 2020, la celebració de la festa de la patrona d’Olot, la Mare de Déu del Tura, serà d’imatges poc habituals. No hi haurà actes al carrer i les úniques celebracions que es mantenen, les religioses, també s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies actuals.

S’ha suspès la tradicional ofrena floral al Tura, i la majoria d’oficis es traslladaran a l’església de Sant Esteve, que permet un aforament de 200 persones. Un d’ells serà la missa-memorial que s’ha previst per dissabte a les 10h del matí, en honor als difunts d’aquests últims mesos.

Pere Domènech, Rector de Sant Esteve: No diem els de coronavirus, sinó les famílies que han perdut alguna persona estimada, les que no han pogut acomiadar com haurien desitjat, les que tindran una cadira buida, o no podran anar a veure una persona a la residència.

A partir d’aquest dijous a les 19h de la tarda tenen lloc les úniques misses que es mantindran al Santuari del Tura en aquestes festes atípiques, el que es coneix com El Quinari.

Pere Domènech, Rector de Sant Esteve: Cinc dies, i bàsicament és això, la missa que se celebra cada dia i que enguany serà amb Mossèn Miquel Oliveras.

El 8 de setembre, dia de la Mare de Déu del Tura, no es celebrarà l’habitual processó, però el santuari del Tura estarà obert al públic. A les 9h i a les 11h del matí Sant Esteve acollirà les misses habituals de la diada, l’última amb la presència del Bisbe de Girona Francesc Pardo.

x