Olot demana evitar aglomeracions durant les Festes del Tura i prepara un dispositiu policial per prevenir i sancionar infraccions

Segons les darreres dades acumulades i recollides pel Departament de Salut, aquest passat diumenge la Garrotxa tenia un risc de rebrot alt de 104,35, tot i que molt inferior al risc al Ripollès, que es troba en un índex del 444,63 després dels darrers positius diagnosticats a Sant Joan de les Abadesses.

La taxa de reproducció es troba en 1,07, similar a la de tot Catalunya. A Olot, fins diumenge el risc de rebrot i la taxa de reproducció eren més alts que els del conjunt de la comarca, amb índexs de 144 i 1,48 respectivament. 15 dels 26 positius confirmats del 24 al 30 d’agost corresponen a proves PCR realitzades a Olot. Les xifres de risc de rebrot ballen però el que està clar és que cada setmana hi ha nous contagis. Amb la voluntat que imatges com les de Vilafranca del Penedès no es reprodueixin a Olot, i amb prioritat de procurar el normal retorn als centres educatius i que les empreses i petits comerços no es vegin afectats, l’alcalde, Pep Berga, ha fet una crida a la responsabilitat un dia abans del que hauria estat l’inici de les Festes del Tura 2020 que el consistori va anul·lar.

Pep Berga, alcalde d’Olot: És un missatge que voldria sobretot adreçar-lo a tothom, a penyes, entitats, persones individualment, grups de joves…el que ens hi juguem és molt. Tots vam viure els episodis d’aquelles setmanes en que cada dia es moria gent a la nostra ciutat i això no es pot tornar a repetir. Ara hem de ser responsables.

Per evitar qualsevol temptació de reunió de més de 10 persones, Mossos d’Esquadra i Policia Municipal han coordinat un dispositiu que vetllarà per prevenir i sancionar, si s’escau, les infraccions.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Sobretot mossos d’esquadra que vindran fora de la ciutat i que habitualment no estan a la nostra comarca, durant les quatre nits estaran patrullant pel centre de la ciutat i fent controls de tot tipus per evitar les aglomeracions. La gent que incompleixi serà sancionada.

Des de l’Ajuntament, també es demana als veïns que col·laborin amb els cossos de seguretat, avisant de qualsevol comportament inapropiat els propers dies.

x