‘Connectem’, el projecte impulsat pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que posa en relació joves migrants sols amb joves autòctons

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, ha llençat aquest estiu un projecte anomenat ‘Connectem’. Aquest, és un projecte social que posa en relació joves i infants migrants sols amb altres joves locals de la comarca per fomentar la relació social. Actualment a la comarca hi ha prop de 80 joves que viuen en diferents centres i pisos esperant poder regularitzar la seva situació com a migrant i formant-se per poder trobar feina, obrir-se un futur i ajudar a la seva família.

Càrol Anglada, dinamitzadora cívica Consorci Acció Social: El que pretén el projecte és que aquests joves migrats puguin posar-se en contacte amb els joves locals i a l’inversa i que es pugui produir un intercanvi cultural enriquidor per les dues parts.

Són joves de diferents orígens, que necessiten d’una xarxa social que els acompanyi; que els ajudi amb l’aprenentatge i pràctica del català i que els apropi a la cultura, costums,natura i entorn del territori. Actualment són 22 joves els participants, 11 parelles.

Tidiane Kante, jove participant: Sobretot millorar la llengua, conèixer la cultura i la gent d’aquí. La gent que venim a buscar la vida aquí necessitem gent d’aquí per conèixer millor, parlar millor la llengua…gràcies a ells, a aquest grup, m’està millorant la llengua i estic coneixent coses que no sabia.

Per poder participar, a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa s’ha habilitat un formulari on es pot inscriure’s. Un cop inscrit, des del Consorci procedeixen a realitzar una entrevista individualitzada amb cadascú per després formar les parelles amb més interessos o aficions en comú.

x