Davallada de clients a bars i restaurants d’Olot per l’anul·lació de les Festes del Tura

Un dels sectors més perjudicats per l’anul·lació de Festes del Tura, i les mesures restrictives de la COVID 19, amb limitació a grups de 10 persones és, sens dubte, el de la restauració.

Un cas concret són els bars i restaurants del centre d’Olot que, a hores d’ara, ja haurien de tenir un bon nombre de taules reservades pels àpats, sobretot sopars.

 Núria Carré, cuinera de La Cuina de l’Orfeó: Bastant, jo crec que menys de la meitat en comparació a altres anys que teniem tot ple. Grups de 10 pocs. La veritat és que per festes la gent aprofita per quedar amb amics que no veu normalment, molta colla, i amb aquesta situació fa que la gent ni tan sols surti.

Un dels grups nombrosos que tenien a sopar a La Cuina de l’Orfeó el primer dia de festes  després de la cercavila era el grup de cantaires de la mateixa entitat. Enguany no seran la trentena que eren habitualment i s’hauran de conformar en poder ser deu, el límit que preveu la normativa, i sense entonar les cançons populars olotines.

Marc Plana, membre Orfeó Popular Olotí: El sopar el farem igualment, però en petit comitè i sense cantar res, serà una festa atípica.

El Firal és una de les zones de màxima concentració de persones durant les festes. Aquestes dies els bars es veuran molt perjudicats, no només pels sopars, sobretot per les begudes que servien durant la nit i matinada.

Enric Solà, propietari Bar Can Xena: El fet que no hi hagi barraques baixarà molt el volum.

La davallada també serà important als restaurants de la comarca. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa preveu, ni més ni menys, una davallada del 90% de reserves respecte l’any passat.

Gerard Xifra, President Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Podríem dir que la davallada podria ser d’un 90% ben bona. Les Festes del Tura podrien representar un 5 o un 10% dels ingressos de tot l’any. Això aquest any no serà així. Màxim el dimarts pot ser que tinguem alguna afluència de nuclis familiars o d’algun sopar concret al vespre, però ens minva molt el que són les sortides de grup, de colles i de sortides massives al no haver-hi cap mena de celebració a la ciutat.