La plaça Mercat d’Olot es prepara per uns dies amb una previsió de vendes incerta per la suspensió de les festes

Amb les Festes del Tura cancel·lades, la plaça Mercat es prepara per uns dies amb una previsió de vendes incerta. Però es mantindran els grans àpats de celebració a les llars dels olotins. El president de la plaça Mercat, Jordi Vilarrassa, ha afirmat que els placers venen d’un agost “molt bon”, però que ara s’esperen dies de gran incertesa.

Jordi Vilarrassa, president de la Plaça Mercat: Nosaltres, la veritat com a mercat, estem preparats per la gent si fa una mica de festa a casa, en petits grups. Poden trobar carn, peix i una mica de tot. És una mica d’incertesa aquest any. Amb tot el problema que hi ha, l’epidèmia fa molt de respecte.

Habitualment, aquests dies se celebren molts àpats, amb la carn i el peix com a protagonistes. Hem preguntat a dos placers com preveuen les vendes d’aquests productes durant els propers dies.

Pol Bueno, peixater: Per una banda creixaran i per l’altra marxaran. Perquè, evidentment, per Festes del Tura, normalment són dies que aprofitaves i te n’anaves a sopar a barraques. Feies sopars més lleugers, per estar amb les activitats. Aquest any, al no haver-hi cap activitat, la gent aprofitarà més el temps i s’ajuntarà més a taula.

Núria Planella, carnissera: Podria ser que millorés, perquè els àpats la gent esperem que els facin a casa. Per tant, comprin més carn i més elaborats per fer-ho a casa, particularment.

En Joan viurà les Festes del Tura més atípiques de la seva vida i és partidari de mantenir els àpats.

Joan Colomeras: A la plaça venim a comprar, per un parell o tres de dies, per no venir molt sovint, i fem els àpats a casa, i ja està.

La plaça Mercat és un punt de referència per a molts olotins. Caldrà estar atents a com evoluciona la situació.

 

 

 

x