Olot demana més efectius i millor coordinació per reduïr les ocupacions i la delinqüència a la ciutat

La preocupació per l’augment d’ocupacions il·legals d’habitatges ha centrat la Junta de Seguretat d’Olot, que s’ha reunit aquest divendres al matí. L’ajuntament de la capital garrotxina és un dels que reclama canvis legals urgents per reduir aquest tipus de fets, que han crescut un 68% a la demarcació. Segons el Departament d’Interior, que s’ha compromès a seguir fent passos, només un 10% dels pisos ocupats il·legalment ho estan per persones vulnerables, i la resta s’utilitzen com a base per a delinquir i en molts casos provoquen molèsties als veïns. La manca d’efectius i de coordinació s’ha assenyalat com el principal obstacle per fer front als problemes de seguretat i convivència .

Pep Berga, Alcalde d’Olot: El que he demanat és millor coordinació, una millor col·laboració que ens permeti dotar de més efectius que ens fa falta per sol·lucionar una corba creixent que es produeix a tot el país, que els fets delictius pugen encara que sigui un percentatge petit. Hem d’aturar aquesta tendència i a ser possible canviar-la.

Albert Ballesta, Director Territorial d’Interior a Girona: Ho hem dit i ho hem posat en valor, que calia demanar aquestes modificacions legals amb la màxima celeritat i la màxima urgència.

L’alcalde d’Olot Pep Berga també ha posat de relleu la dificultat de contractar més agents de la Policia Municipal, per la Llei d’Estabilitat Pressupostària. El subdelegat del govern espanyol a Girona, el garrotxí Albert Bramon, ha participat a la trobada juntament amb el Director Territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i representants dels diferents cossos de seguretat.

x