La residència Montsacopa d’Olot detecta 16 positius per coronavirus entre els usuaris i els treballadors

L’Ajuntament d’Olot ha confirmat aquest dijous un brot de COVID-19 a la residència de gent gran Montsacopa. Per ara hi ha 16 casos positius confirmats, 12 residents i quatre professionals que estan seguint el protocol d’aïllament.

Segons el comunicat que ha difós el consistori, el primer cas positiu per coronavirus es va detectar entre el personal aquest dimarts 1 de setembre. Salut va activar el protocol d’actuació i ha realitzat proves PCR als possibles contactes, que han permès confirmar més d’una quinzena de contagis. Tal com indica el protocol d’actuació en casos de coronavirus, s’han hagut d’aïllar tots els usuaris positius. En els propers dies el Departament de Salut realitzarà proves PCR a tots els residents i a la resta de treballadors de la residència, a més de fer seguiment de les persones aïllades. Els responsables de l’equipament han sectoritzat els espais de les instal·lacions d’acord amb el pla de contingència per fer front a la pandèmia, i treballen conjuntament amb els serveis sanitaris i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

x