Prop d’una cinquantena de persones assisteixen a la missa-memorial en honor als difunts

Aquest 2020 està sent especial i diferent per gairebé tothom. Per la capital garrotxina, aquests dies haurien de ser dies de festa, de gaudir de la celebració de la patrona d’Olot, la Mare de Déu del Tura. Als carrers però, regna la normalitat.

Les úniques celebracions que es mantenen són les religioses, però que també s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies actuals.

Aquest matí, l’església de Sant Esteve ha acollit una missa-memorial en honor als difunts d’aquests últims mesos. Hi han assistit més d’una cinquantena de persones, entre elles l’alcalde, Pep Berga i diversos regidors de l’Ajuntament d’Olot. 

Pere Domènech, Rector de Sant Esteve: Dins d’aquest context de les festes del Tura i el Quinari i avui, aquesta missa-memorial dels difunts que hi ha hagut a l’etapa del coronavirus. En aquesta missa recordarem i pregarem pels difunts però també recordarem i pregarem per les persones que han estat al peu del canó, des de les famílies fins als professionals i voluntaris que han fet possible que aquest temps difícil i complex hagi estat més lleuger i tots ens hem pogut recolzar i viure amb solidaritat i esperança.

Aquestes atípiques festes però, s’ha suspès la tradicional ofrena floral al Tura i la majoria dels oficis s’han traslladat a l’església de Sant Esteve que permet un aforament més ampli.

Pere Domènech, Rector de Sant Esteve: Pel que fa a les celebracions tot serà aquí a Sant Esteve, només que aquests dies previs al dimarts, que es fa el Quinari, la missa, el cant del Goig, una predicació especial…això sí que es manté al santuari. Pel dia de la Mare de Déu les dues misses, la de primera hora del matí i la de les 11h, es faran aquí a Sant Esteve.

Dimarts, dia de la Mare de Déu del Tura, tot i que no hi haurà la tradicional processó, el santuari del Tura estarà obert al públic.