Les sardanes tornen a Olot nou mesos després en motiu de l’Aplec de l’Agrupació Sardanista Olot

Nou mesos ha hagut d’esperar l’Agrupació Sardanista d’Olot per poder fer tornar les sardanes a la capital garrotxina, a causa de la pandèmia. Aquest dissabte van reformular l’Aplec de la Sardana;  van substituir el tradicional concurs de colles, que havia de dur-se a terme la setmana  passada, i van organitzar una audició durant les Festes del Tura, que va tenir lloc a la Plaça de Braus amb un aforament màxim de 200 persones, que amb reserva prèvia i gratuïtament, van poder gaudir d’un vespre més o menys festiu.

Ignasi Riera, president Agrupació Sardanista d’Olot: Finalment, amb totes les mesures de seguretat i tots els permisos, podem fer una audició de sardanes. Generalment es diu audició ballada de sardanes, però en aquest cas no es balla, només s’escolta La  Cobla Principal d’Olot.

Segons el president de l’Agrupació Sardanista d’Olot, l’audició permet estar el públic més atent i aprendre la història cultural que hi ha darrere de la sardana, i és que el més segur els que els balls no tornin fins l’any que ve. Les dues properes cites amb la sardana a Olot serà el mes de novembre, amb el dia del sardanista, i el concert de Sant Esteve al mes de desembre, sempre i quan la situació sanitària no empitjori.

x