Un centenar d’olotins i olotines no es perden el cant dels goigs al Santuari del Tura

Tot i que enguany pràcticament es pot parlar que Olot no ha celebrat la seva festa major, de les poques celebracions que sí s’han realitzat en condicions el més normal possible són els actes religiosos. Una de les jornades més especials té lloc al Santuari del Tura. Després de les misses del quinari, enguany a càrrec de Mossèn miquel Oliveras, és el torn del cant dels goigs a la patrona d’Olot, la Mare de Déu del Tura.

 Roser Figueras, veïna d’Olot: De sempre he tingut la novena a primera fila, com a creient que soc. Això és la meva festa, un himne, una lloança a la Mare de Déu.

Catalina Sellas, veïna d’Olot: Per a nosaltres, els olotins de veritat i creients, la novena, aquesta any el Quinari de la Mare de Déu del Tura, té molta importància.

A la missa i el cant del diumenge hi van participar un centenar de persones, pràcticament el màxim permès per complir amb les mesures sanitàries. Uns actes religiosos que molts veïns de la capital garrotxina agraeixen que s’hagin pogut dur a terme malgrat les limitacions imposades per la COVID -19.

Catalina Sellas, veïna d’Olot: Jo penso que a l’església amb distància i precaució és un lloc on s’hi ha de poder anar.

Una festa i uns cants diferents als d’altres anys, però que ni pel que sigui deixen d’estar a prop de la patrona de la ciutat.

x