Mor una usuària de la residència Montsacopa d’Olot afectada pel brot de coronavirus que ja han contret un total de 21 persones

Els resultats de les proves PCR realitzades divendres al conjunt d’usuaris i treballadors de la residència Montsacopa, després que es coneguessin els primers 16 afectats, han donat un total de 21 positius per COVID-19 a les instal·lacions del centre, 15 residents i sis treballadors. Un dels casos corresponia a una resident d’avançada edat i patologies prèvies que ha mort en les últimes hores.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Tenia una insuficiència cardíaca molt greu, era una persona amb una salut molt delicada. Hi ha altres dos usuaris que han contret la malaltia que tenen una salut molt debilitada. Haurem de veure com evolucionen i estar pendents els propers dies per veure com acaba tot plegat.

Els altres 18 afectats per coronavirus a la residència Montsacopa presenten sintomatologia lleu o cap mena de símptomes. Els treballadors afectats compleixen l’aïllament a casa mentre que els residents estan en dependències aïllades de la residència tractats amb personal mèdic del centre i sota el seguiment del departament de Salut. Des de l’Ajuntament s’assegura que el brot està sota control.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ja no és quella situació que vam viure a la primavera, aquell desconcert inicial que teníem que no sabíem com havíem d’actuar. Tots els protocols es van activar en el moment que hi va haver el primer símptoma. Les coses s’han fet bé. És un episodi controlat en aquest sentit.

Els responsables del centre estan acordant juntament amb Salut i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa les diferents accions del Pla de Contingència per fer front al virus.