Els Xerrics i la Penya AOAPIX mantenen viva la flama de Festes del Tura

Tot i l’anul·lació de les Festes del Tura 2020, algunes entitats han volgut mantenir viva la flama de festa major.


Des de l’AOAPIX van animar a la gent a fer-se la seva festa a casa, tot enviant vídeos interpretant els actes de festa major a través de la seva pàgina web i les xarxes socials. Tots els participants entraven a un sorteig amb premis, com per exemple descomptes o productes varis.

 Josep Reixach, membre de la Penya AOAPIX: La participació no ha estat molt alta, hem de ser sincers, tenim sis o set vídeos, però tota la gent que vulgui pot participar-hi fins el 16 de setembre. La idea era que la gent s’ho passés bé, perquè ens semblava que encara que no hi hagués gent pel carrer, no podíem deixar passar la festa per alt.

Des de la colla castellera Els Xerrics van proposar fer un joc de preguntes a través de les xarxes socials, per posar a prova als membres i aficionats al món casteller. L’objectiu, era encertar preguntes relacionades, com per exemple, la dimensió d’un castell en una diada determinada.

Anna Cornet, Cap de comunicació dels Xerrics d’Olot: Hem tingut una resposta molt positiva, perquè hem tingut una interacció al post de més de 9.000 persones. I ens ha servit perquè Els Xerrics recordin altres Festes del Tura i per generar una mica de debat.

Dues entitats que no van renunciar a viure de la millor manera possible aquests dies tant estranys i complicats per a les entitats i per a molts olotins i olotines.

 Josep Reixach, membre de la Penya AOAPIX: El fet de no trobar-nos, preparar les festes… fa que ens trobem tota la colla i això nosaltres ho hem trobat molt a faltar.

Pep Mora, cap de colla Xerrics d’Olot: No podem assajar, no podem ajuntar-nos més de deu persones, no podem fer res aquí al local… i a través de les xarxes socials és l’única manera de fer alguna cosa.

x