Pares i mares es preparen amb cautela per a la tornada a l’escola dels més petits

L’inici del mes de setembre és potser un dels mesos de l’any més intens i ple de novetats pels més petits: la tornada a l’escola. Però també són molts els pares i mares els que es contagien d’aquesta il·lusió i que ràpidament tenen a punt el material pels seus fills i filles: bosses per l’esmorzar, bates, roba nova, comprar nou material escolar, etc.

Aquest curs 2020 – 2021 però, regna la incertesa. I es que la crisi sanitària de la COVID-19 està fent estralls en la preparació del curs escolar, molt pendents de l’evolució de la pandèmia.

Des de l’emblemàtica botiga Casa Blava, per exemple, on cada any estan més que preparats per la tornada a l’escola dels milers d’olotins i olotines, afirmen que molts pares han vingut a comprar les bates com cada any amb normalitat però d’altres s’han estimat més ser cautelosos.

Josep Colomer, Casa Blava: En general tots estem amb incertesa. HI ha pares i mares que es preparen i venen a comprar 5 bates, una per cada dia i n’hi ha que venen i que de moment no saben ben bé què fer i venen a comprar una bata.

Però aquesta tornada inclou quelcom nou: la mascareta. A la Casa Blava han apostat fortament per dos estils amb diferents estampats i colors.

Josep Colomer, Casa Blava: Tenim la mascareta d’aquesta forma més juvenil, amb diferents tipus de dibuixos amb llicències i després la mascareta quirúrgica, que és molt còmode perquè porta cotó i roba i es pot planxar i desinfectar molt bé.

A Casa Blava, també tenen un altre tipus de mascareta que segons el seu propietari, algunes escoles ja han demanat. Es tracta d’una proposta l’empresa garrotxina 3DTècnics que aglutina al mateix temps la protecció dels dos sistemes, usant la pantalla com a barrera i la mascareta com a filtre.