Adrià Moreno revalida la primera posició en el 66è Trofeu Festes del Tura

Més de 120 ciclistes es van reunir de forma puntual a les 10 del matí a la plaça Clarà per fer la sortida del 66è Trofeu Festes del Tura i alhora la cinquena edició de la Volta a la Garrotxa. La ciutat va recuperar així la seva activitat en el calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, després de l’aturada d’enguany provocada per la pandèmia.

Carles Torrent, president del Club Ciclista Olot Infantil: Aquesta cursa pertany a les Grans Clàssiques de Catalunya. Són una sèrie de carreres, que se’n fan unes deu, que són les més bones, amb muntatges d’arribada com aquests i amb protocols. Són unes carreres que gairebé estan a un nivell de professional.

La prova va constar d’un recorregut de 120 quilòmetres amb punt de sortida i també arribada a Olot. Adrià Moreno, vigent campió de la prova, va tornar a vèncer i es va emportar la primera posició, amb un temps de 2 hores 45 minuts i 4 segons. David Gómez i Llibert Sendros van guanyar el segon i tercer premi, respectivament, i van arribar 20 segons més tard. La competició va passar per poblacions com Sant Esteve d’en Bas, Banyoles, Santa Pau, Mieres, Porqueres, Besalú i Sant Joan de les Fonts.

Adrià Moreno, guanyador: Avui anava sol, no tenia equip i ha sigut més complicat de controlar. He estat molt atent amb els moviments i he intentat controlar-ho tot. He llançat l’atac, he intentat arribar abans de la Cantineta a davant i he pogut agafar l’últim corredor a l’escapada i he arribat sol. És interessant arribar sol i no jugar-se l’esprint.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, no es va voler perdre l’entrega de premis. Els participants van haver de posar-se la mascareta tant en l’inici de la prova com en l’arribada. Això sí, mentre els corredors estaven en circulació, la mascareta guardada a la butxaca.

x