Gairebé 4.000 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius tornen a les aules avui a la Garrotxa

Gairebé 4.000 estudiants, entre ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de la Garrotxa han tornat aquest dilluns a les aules. Un dels centres de secundària més nombrosos a la comarca és l’Institut la Garrotxa que acull, des d’avui, mig centenar d’alumnes d’ESO, 500 més de Cicles Formatius i 200 de Batxillerat.


El centre ha establert, pel primer dia, diferents entrades, per les diferents franges d’edat; els de primer i segon a partir d’un quart de nou del matí, els de tercer i quart d’ESO a partir de les 11 i els de Batxillerat i Cicles Formatius a partir de la una del migdia. Un cop a dins, al pati, els alumnes eren separats per grups i partir d’aquí s’han anat realitzant les entrades a les aules. A partir de demà, tots els estudiants arribaran a la mateixa hora. El més important d’aquesta primera jornada, era deixar clar, als estudiants, les mesures anti COVID a seguir.

Jordi Antiga, director INS la Garrotxa: També el tema de la mascareta, distanciament, mans netes, que per això ja hem habilitat espais amb gel hidroalcohòlic, i llavors els protocols de ventilació i neteja que ens han marcat. Avui era important per poder deixar clar els protocols d’entrada, sortida, patis… volem que entre avui i demà a tothom li quedi clar.

Enmig d’aquest moment tant estrany, per alguns joves, avui era el seu primer dia d’Institut i algunes famílies valoraven positivament el fet que els seus fills puguin tornar als centres educatius.

Margarita Serra, mare de dos alumnes de primer d’ESO INS Garrotxa: Per ells és un canvi molt important. Han de mirar de poder agafar la normalitat el màxim possible.

Jordi Antiga, director INS la Garrotxa: Nosaltres portem tot l’estiu treballant per adaptar-nos a la situació, no és senzill, però crec que tenim un bon punt de partida i una bona organització. Evidentment, però, que tothom hi haurà de posar de la seva part i ser responsables, professors, alumnes i famílies.