Prop de 400 persones participen a l’acte de la Diada als jardins del pavelló d’Olot

Els jardins del pavelló d’esports d’Olot han acollit aquest divendres la celebració de la Diada Nacional de Catalunya més atípica dels últims anys, marcada per les mesures de prevenció de la COVID-19.

L’accés a l’espai, escollit per la seva proximitat amb diferents edificis estatals, la seu d’Hisenda, la de la Seguretat Social i l’oficina del servei públic d’ocupació, s’ha fet de manera esglaonada, amb control de temperatura, rentat de mans i mascareta obligatòria. Un cop dins el recinte, els assitents havien d’enviar un Whattsapp amb el número del sector on estaven asseguts, per garantir la traçabilitat en cas d’algun positiu per coronavirus. No s’ha arribat al topall d’aforament de 500 assistents que havia marcat l’Assemblea Nacional Catalana d’Olot, però prop de 400 persones s’han concentrat a les 17.14 per reivindicar els anhels independentistes d’una part de la societat catalana, això sí, cadascú des de la seva cadira.

Salvador Vergés, ex secretari nacional de l’ANC: Si aquesta tardor, que comença avui, deixem que sigui Madrid que decideixi si ens podem o no ens podem manifestar, òbviament i interessadament, decidiran que no podem sortir de casa, perquè és el que realment ens convé. Hem de ser nosaltres els que mantinguem aquesta flama.

 

Margarida Dagas, participant: És molt diferent. Estàvem molt acostumats a anar a Barcelona sempre i ho hem trobat a faltar. Ho hem notat molt.

 

Andreu Solà, participant: No hi ha l’ambient que hi ha a Barcelona. És el que ha portat aquest tema de la pandèmia, però bé, seguim aquí.

L’acte, conduït per l’actor i rapsoda Santi Jou, ha durat prop d’una hora i ha comptat amb les intervencions de representants de l’Associació Catalana de Municipis, els CDR, Òmnium Garrotxa, l’ANC d’Olot i l’activista Salvador Vergés. La música d’Àngel Girona, Geroni Vila i Músics per la Llibertat, ha contribuït a mantenir el caire festiu que caracteritza la Diada.

Magda Ripoll, coordinadora de l’ANC Olot: Estem contents, molt contents. El temps ens ha respectat i la gent ha vingut. Ha vingut amb aquest ordre, que era el que nosaltres demanàvem. Si us plau, la mascareta, amb les mesures de protecció, escalonadament. Hem omplert gairebé totes les cadires.

Diversos membres de les corals olotines han estat els encarregats de cloure l’acte, amb el Cant dels Segadors. Aquest dijous al vespre desenes de voluntaris de l’ANC i Òmnium han col·locat més de 8.000 llaços grocs a gairebé tots els pobles de la comarca, que es mantindran fins el proper 1 d’octubre.