Més de 5.000 alumnes d’educació infantil i primària comencen el curs escolar a la Garrotxa

Retrobaments i emocions a les portes dels centres educatius, aquesta era la imatge a primera hora del matí a moltes escoles de la comarca. I es que la Garrotxa, enceta aquest dilluns un nou curs escolar amb més de 1.500 alumnes d’educació infantil i més de 3.500 d’educació primària. Aquest inici, suposa el retorn de la gran majoria d’alumnes a les aules després que el 13 de març es tanquessin els centres a causa de la pandèmia i que durant el mes de juny es fes una reobertura amb una presència limitada d’alumnes.

A l’escola La Bòbila de Les Preses, per exemple, la pandèmia ha motivat que els accessos al centre s’hagin de fer per torns i en diferents entrades, a accedir al centre amb mascaretes i a desinfectar i ventilar constantment els espais. A l’entrada, una filera de nens i nenes esperen el seu torn per rentar les mans amb el gel hidroalcohòlic i per prendre’s la temperatura.

Potser els que són més conscients de la situació són els pares, que molts veuen amb incertesa l’inici de curs i el seu desenvolupament. L’Anna i en Francesc, per exemple, són pares d’un nen que cursa cicle mitjà i un altre P4.

Anna Donaire i Francesc Rodríguez, pares de dos alumnes de 4rt i P4 de l’escola La Bòbila de Les Preses: Sobretot els hem estat explicant molt aquests dies com ho han de fer. Però clar, per ells tot és nou. Les entrades són diferents, no podran estar tot el dia junts amb els amics com abans…és qüestió d’habituar-se, perquè per ells és tot nou. El COVID ha vingut per quedar-se per temps i nosaltres hem de continuar vivint. Poc a poc, ja s’anirà veient.

Però tot i que l’emoció de la tornada a l’escola, l’alegria de trobar-se amb els amics i els nervis d’iniciar un nou curs tot i la pandèmia il·lusionava a la majoria dels nens i nenes presencs, d’altres no ho veien del tot clar.