Més d’un centenar d’alumnes tornaran a les escoles bressol d’Olot entre avui i demà

Tot i que moltes escoles bressol ja van obrir durant el mes de juny, avui ha estat el primer dia de curs per als infants de zero a tres anys que ja anaven a la llar el curs passat. A l’escola bressol del Morrot d’Olot, els primers nens i nenes han arribat entre dos i tres quarts de nou. Les entrades s’han fet sense aglomeracions, en torns amb quinze minuts de diferència. Excepcionalment, per ser el primer dia, un dels membres de la família ha pogut acompanyar l’infant fins a l’aula, després de desinfectar-se les mans i les sabates.

Tània Raigon, mare: Ha set una mica dur després de sis mesos. Ens van enviar el protocol per l’aplicació del mòbil, cadascú té els seus horaris per entrar, entrem, trepitgem la catifa, i avui hem pogut entrar, però a partir de demà ens el recollirà una noia.

La xifra d’infants matriculats a les escoles bressol d’Olot supera el centenar, però és una mica inferior al curs passat. Tots els centres han pogut mantenir  ràtios inferiors al màxim de 20 infants que marca el Departament d’Educació, però l’ajuntament preveu ampliar la plantilla d’educadores.

Mariona Camps, Regidora Educació AJ. Olot: Aquí hem hagut de ser molt curosos perquè els nens petits encara que els diguis un metre i mig, ells no ho respecten ni ho han de fer, per tant ha d’haver-hi un adult que ho supervisi, per tant, més educadors.

El consistori olotí també ha incrementat la periodicitat de neteja als espais educatius municipals, les escoles bressol, l’Escola de Música, l’Escola d’Expressió i els centres de primària.