El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot suspèn la Proclamació de la Pubilla i l’Hereu d’Olot i la Garrotxa

La Garrotxa perd un dels seus actes emblemàtics a causa del coronavirus. El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot ha anunciat aquest dimarts la decisió de suspendre la proclamació de la Pubilla i l’Hereu d’Olot i la Garrotxa, per primera vegada des de 1974. El context actual ha fet que molts pobles i barris d’Olot hagin suspès les festes majors i no hagin escollit els seus representants, fa impossible poder organitzar l’esdeveniment, que estava previst pel mes de novembre.

Josep Andrés, president Centre Iniciatives Turístiques: Tampoc podria ser perquè per part dels barris de la capital, ja no s’han fet festes de barris i no tenen ni Hereu ni Pubilles i els diferents pobles de la comarca exactament el mateix.

El CIT ja ha comunicat la decisió a tots els pobles garrotxins i barris d’Olot, i els ha emplaçat a recuperar l’acte de cara a l’any vinent, si la situació sanitària ho permet. Al mateix temps, està valorant de quina manera es poden recordar més de quaranta anys de trajectòria d’aquest acte tradicional.

Josep Andrés, president Centre Iniciatives Turístiques: Ens sap moltíssim greu però ens haurem de conformar-nos i endavant, mirant de complir amb aquests consells i aquestes normatives que hi ha avui perquè no hi ha més. Si ens diuen de guardar distàncies ho haurem de fer, higiene de mans, mascaretes, el gel…i anar fent. Com més bé fem les coses més aviat podrem tornar a la normalitat.