Els consistoris gironins, a l’espera de la instrucció per fer front a les ocupacions il·legals i incíviques

El passat divendres, l’alcalde d’Olot Pep Berga, juntament amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, van reunir-se al Palau de Justícia amb la fiscal en cap de Girona.

L’objectiu de la trobada, tal com van impulsar i coordinar els dos consistoris gironins, era buscar solucions al problema de les ocupacions incíviques d’habitatges que generen conflictes i davant la manca d’eines efectives per fer-hi front.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Va recollir aquests precs però ens va recordar que aquest és un tema que en el seu inici, la Fiscal més important de l’Estat Espanyol va incloure aquest tema a la conferència que va pronunciar d’obertura de l’any judicial, que properament apareixerà una instrucció que aclarirà i ajudarà a policies locals, policies autonòmiques i ajuntaments a com actuar en aquestes situacions. Ens va demanar que esperéssim a que aquesta instrucció arribés i veure si podem millorar-la aquí a Catalunya.

La fiscal en cap de Girona, va recordar que no es pot fer un tractament exclusiu de Girona sinó que ha de ser de tot Catalunya.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Estem tots molt pendents de veure com arriba aquesta instrucció però es van fer passos, un darrera l’altre, per mirar de millorar aquesta situació que tants problemes ens ha portat aquests últims mesos i que no és un tema exclusiu d’Olot, que és generalitzat sobretot de les comarques de Girona.

Recordem que a principis de setembre, va tenir lloc a l’Ajuntament d’Olot una Junta de Seguretat Local on es van constatar la necessitat de revisar els protocols per trobar eines que permetin actuar de forma més intensa, directa i ràpida davant les ocupacions. També es va consensuar un reclam conjunt davant les autoritats judicials i reclamar l’aplicació d’un seguit de canvis legislatius i judicials que permetin actuar de forma més intensa davant les ocupacions il·legals incíviques i conflictives així com davant els delinqüents multireincidents.