La Garrotxa supera el miler de casos acumulats de COVID-19 i baixa el risc de rebrot

Segons les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries del Departament de Salut, AQUAS, la Garrotxa supera el miler de casos acumulats de COVID-19, 886 dels quals s’han confirmat amb PCR.  Olot és el municipi amb més positius, un total de 750.

El segueixen La Vall d’en Bas, amb 51 i Sant Joan les Fonts amb 43. A les Preses se n’han detectat una trentena des de l’inici de la primera onada de la pandèmia, 25 a les Planes d’Hostoles i 20 a Besalú. A la resta de municipis garrotxins fins ara els casos confirmats  amb PCR no han arribat a la vintena, però només Mieres i Sant Ferriol es mantenen sense cap positiu segons les dades de la Generalitat.

El risc de rebrot  a la Garrotxa ha baixat significativament segons les últimes dades del Departament de Salut, del 5 a l’11 de setembre. L’índex de risc de rebrot és baix, perquè es situa per sota dels 70 punts, a 46.27. En els últims set dies s’han fet més de 300 PCR a la Garrotxa, que han permès diagnosticar 13 casos de coronavirus, 8 dels quals a Olot. Segons aquestes dades, la velocitat de reproducció de la malaltia està per sota d’1, a 0.66 punts. Actualment hi ha dos pacients ingressats i en l’última setmana hi ha hagut 3 defuncions, de persones grans amb patologies prèvies.

 

x