La UE Olot ja coneix els tres possibles camins a seguir aquesta temporada

A les darreres hores la Real Federació Espanyola de Futbol ha donat a conèixer el format de competició per a la Segona Divisió B la temporada que ve. Posant d’exemple la Unió Esportiva Olot, la primera fase la durà a terme amb els 10 equips que es van donar a conèixer fa uns dies.

En cas de quedar entre els tres primers passaria a una segona fase per jugar contra els altres millors classificats del subgrup 2 del grup tercer. En cas de quedar, de nou, entre els tres primers i ser millor quart per coeficient accediria a una nova fase: els play-off d’ascens a Segona A, que en cas de no superar-los passarien a jugar la temporada següent a la Segona B pro, la categoria intermèdia entre Segona A i Segona B.

En cas que l’Olot es classifiqui entre el quart i el setè lloc durant la primera fase, accediria a la lluita per classificar-se per la Segona B Pro. Per aconseguir-ho hauria de situar-se entre els dos primers. En cas de no aconseguir-ho es quedaria un any més a la Segona Divisió B.

I en cas de classificar-se entre el vuitè i l’onzè durant la primera fase, els de Raúl Garrido lluitarien per la permanència amb els equips igual classificats de l’altre subgrup. En aquesta segona fase, tots aquells equips que quedin entre el quart i el vuitè, i el pitjor tercer per coeficient d’aquets grup, baixaran a Tercera Divisió.

Durant tota la temporada s’arrossegaran de la primera a la segona fase els punts i els gols aconseguits anteriorment, i en el cas dels subgrups amb onze equips i no deu, com és el cas de l’Olot, s’establirà un coeficient. Durant la segona volta, els equips amb qui ja hagi jugat la Unió Esportiva Olot, ja no s’hi tornarà a enfrontar.

La Federació Espanyola de Futbol ha fet públic, també, el calendari de partits. La Unió Esportiva Olot s’estrenarà el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre contra el Cornellà a domicili. El primer partit de lliga oficial després de la pandèmia a l’Estadi Municipal serà la jornada següent contra el Barça B i tancarà la primera fase visitant l’Espanyol B el cap de setmana del 27 i 28 de març.