L’Institut la Garrotxa, el primer espai d’Olot en sumar-se al projecte ‘Entorns sense fum’

L’Ajuntament d’Olot ja ha posat en marxa la senyalització de la nova iniciativa ‘Entorn sense fum’, que persegueix la finalitat de prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove. El consistori va aprovar fa dues setmanes, per unanimitat, l’adhesió de la ciutat al projecte de l’Agència Catalana de Salut Pública.

Aniol Sellabona, regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot: El primer lloc on hem començat a fer la senyalització i a col·locar els cartells corresponents és l’Institut la Garrotxa. Aquest és el primer però no serà l’últim. De fet, des de la seva aprovació ja ha sigut un degoteig constant d’altres centres educatius de la ciutat que també han mostrat el seu interès pel projecte.

 

Carme Espuña, Institut la Garrotxa: En els instituts, suma gent d’ESO i de postobligatori. Vol dir que una franja d’edat, que va des dels dotze anys fins a vint o més grans. La coincidència a les hores d’entrada amb aquestes franges d’edat el que vol dir és que és una mala mostra per als més joves. Fa temps que estem intentant evitar aquesta coincidència.

El consistori va afirmar que perquè el projecte funcioni s’haurà de comptar amb la implicació del personal dels centres educatius i dels equipaments que posteriorment s’hi afegeixin.

Aniol Sellabona, regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot: Començarem per aquests centres educatius. També de manera simultània amb alguns equipaments esportius municipals, com poden ser els pavellons, la zona del Pla de Llacs. Zones molt freqüentades per infants i joves. També ja comencem a treballar amb equipaments culturals. Un dels primers que tenim a la llista seria la biblioteca, també un entorn molt freqüentat per infants i joves.

L’ajuntament no descarta que s’ofereixi la possibilitat que els comerços també s’hi puguin adherir.

Deixa un comentari