Les cosidores d’Ecosol de Càritas es reinventen i fabriquen mascaretes

El projecte El Cosidor de l’empresa d’economia solidària Ecosol, de Càritas Diocesana de Girona , ha reorientat la seva producció per adaptar-la a la demanda generada per la pandèmia. D’un dels seus dos tallers ara en surten també mascaretes protectores confeccionades amb un teixit sanitari homologat des del punt de vista sanitari.

Raquel Alonso, tècnica d’acompanyament d’Ecosol: Ecosol és una empresa d’inserció, que pertany a Càritas Diocesana de Girona. Aquí es va iniciar ‘El cosidor’, a principis d’any. Vam començar elaborant bosses i altres complements propis, però amb la pandèmia ens hem reinventat.

El nou projecte de El Cosidor es consolida cada dia que passa. De fet, ja són diverses les empreses i entitats que hi fan confiança i hi traslladen comandes i encàrrecs, i n’hi ha, també que hi fan aportacions amb materials susceptibles de ser aprofitades. Al mateix temps, als tallers del Cosidor han continuat confeccionant-se els productes tèxtils que ja elaborava Ecosol abans de la pandèmia, com ara bosses, motxilles, estoigs i altres complements.

Teresa Sánchez, encarregada de taller: El que fem són bosses personalitzades. Les bosses i tot el que fem és de producte reciclat. Ens porten texans, ens porten sacs. La resposta, de moment, és bona. Treballem i tenim feina aquests dies. Elles estan molt contentes. Això també és bo, perquè surten del seu espai familiar, que, en aquest cas, els va molt bé.

Aquest projecte, que a Olot dóna feina a dues persones, es desenvolupa també a altres poblacions, en col·laboració amb les Càritas locals. Les mascaretes i la resta de productes d’Ecosol es poden comprar en diversos punts de venda físics a Olot i Besalú.

x