Les escoles bressol comencen a acollir els nous alumnes amb diferents protocols respecte de les directrius generals d’Educació

A la llar d’infants de Sant Miquel, a Olot, als antics alumnes que ja van tenir una primera presa de contacte aquest dilluns se’ls han sumat ja aquest dimarts alguns dels nous que passaren al curs a les instal·lacions. A Olot, les llars d’infants municipals acolliran prop de 200 alumnes.

 

Mariona Camps, regidora Educació Aj.Olot: És cert que hi ha hagut algunes baixes, la gran majoria es perquè els pares han tingut més disponibilitat i s’estimen més tenir-los a casa. Poques d’aquestes baixes, algunes sí però la gran majoria no són ni per por ni angunia pel coronavirus.

Eva Sargatal, mestra escola bressol i formadora vinculada a Rosa Sensat: Aquesta incorporació ha estat molt relaxada perquè les educadores han estat molt temps a pensar en com seria aquest acompanyament. Pensem que aquest acompanyament pot ser un acompanyament, no podriem dir que igual, però amb molts paralel·lismes del que haviem fet fins ara.

Es demana als pares i mares que no accedeixin a les instal·lacions a partir d’avui per precaució.

Mariona Camps, regidora Educació Aj.Olot: Avui aquest acompanyament se’ls permet de forma relativa, però ja està. En principi els nens s’adapten ràpid.

Les associacions vinculades a l’educació en aquestes franges d’edat avisen que les directrius generals del departament donen peu a interpretacions.

Eva Sargatal, mestra escola bressol i formadora vinculada a Rosa Sensat: Podríem veure algunes escoles bressol que permeten l’entrada d’algun familiar dins la vida quotidiana de l’escola i escoles bressol on les famílies només poden arribar fins a la porta. Aquí es demostra la diferència d’interpretacions que hi ha saben que el document no prohibeix l’entrada de les famílies però sí que recomana estar el mínim possible. El que està clar és que un infant tan petit no arriba a l’escola bressol autònom de la seva família sinó que necessita partir del vincle amb el pare, la mare o familiar proper per poder generar un vincle de confiança amb l’educadora o la mestra.

El curs comença també per als nens i nenes de 0 a 3 anys amb les mesures de precaució per evitar la transmissió de la COVID-19.