La Vall d’en Bas acollirà la primera activitat de la Càtedra de Renovació Pedagògica sobre l’educació primària i secundària a Catalunya

Aquest dimarts al matí es va presentar en una roda de premsa telemàtica, la primera activitat de la Càtedra de Renovació Pedagògica. Es tracta de la primera càtedra d’aquestes característiques a Catalunya, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la Universitat de Girona.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Si alguna cosa ha posat encara més a la palestra i més evident aquesta pandèmia és que la salut i l’educació són bàsiques, vitals i ens ajuden a tirar endavant les coses. Em crec molt que l’educació és l’eina més poderosa que ens permet canviar el món.

Sota el títol ‘Jornades de Tardor. Canvi educatiu al segle XXI: sentit, perspectives i experiències a escoles i instituts de secundària, que inicialment havia de ser un seminari d’estiu, s’ha convertit en una jornada de dos dies a Can Trona, els propers 2  i 3 d’octubre.  Aquestes jornades que comptaran amb professionals de diversos centres educatius de Catalunya, tenen per objectiu donar a conèixer experiències sòlides i contrastades de renovació pedagògica de primària i de secundària per tal de contribuir al canvi educatiu a nivell global i proporcionar idees que enforteixin els processos de transformació que estan portant a terme centres educatius de Catalunya.

Les jornades es podran seguir de manera virtual en la seva majoria, via streaming, però també de manera presencial amb un aforament molt reduït.

Jordi Feu, director de la càtedra: Hem volgut fer com els de la cultura, i hem volgut fer unes jornades segures en el sentit que les hem concebut en un format presencial amb un aforament molt limitat, una cinquantena de persones que és el que pot acollir Can Trona en aquesta situació actual i es retransmetrà també per streaming amb la idea que la gent que no hi ha pogut assistir de manera presencial ho pugui seguir també.

Les inscripcions estan obertes fins al proper 25 de setembre.