L’Ajuntament d’Olot i el SIGMA intensifiquen la campanya ‘Així no!’

Després que el ple municipal aprovés, per majoria, modificar l’ordenança municipal de residus,amb la instal·lació de càmeres de vigilància en punts conflictius i sancions de fins 600 per aquells qui deixin residus a la via pública, l’equip de govern ha decidit reprendre i reforçar en positiu la campanya ‘Així no’, que assenyalava aquells voluminosos, andròmines o trastos abandonats a la via pública, amb l’’Així sí’, que pretén fer pedagogia entre la ciutadania per tal que, si necessiten que se’ls reculli qualsevol d’aquestes objectes truqui al servei gratuït que coordina el SIGMA.

Aniol Sellabona, regidor de Medi Ambient ajuntament d’Olot: Molts veïns i veïnes el que ens manifestes és que no volen aquestes àrees de contenidors en aquestes condicions, no volen veure com s’embruten els seus carrers i barris.

David Llongarriu, tècnic del SIGMA: Es tan senzill com trucar, reservar cita prèvia i l’única obligació que tens com a ciutadà és baixar-ho a peu de carrer. El que demanem és que no ens diguin mentides, si són quatre mobles són quatre mobles, el que no volem és que quan arribem ens trobem 24, perquè ens ho distorsiona tot. Aquella persona que es canvia d’habitatge i desfà tot el pis no for ma part d’aquesta recollida.

Així doncs, la campanya va destinada a aquells objectes de grans dimensions i de difícil transportar i que no es puguin dipositar als contenidors existents. El telèfon del servei de recollida gratuït és el 972 27 91 01.

x