L’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot treballa en l’elaboració d’un protocol per a l’acolliment de competicions a les seves instal·lacions

Des del mes de juny les instal·lacions gestionades per l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot (IMELO) tornen a ser obertes als entrenaments. Tal i com explica el responsable de l’IMELO, Miquel Roca, la seva tasca és generar protocols, enmig d’unes lleis imposades per l’administració molt diverses, nombroses i canviants. Tots els clubs que fan ús dels pavellons del Pla de Llacs, l’Estadi d’Atletisme i el Morrot, han assumit part d’aquesta responsabilitat i estan treballant per elaborar uns protocols propis. Les normes comunes pel que fa a entrenaments, seguint les indicacions de les autoritats competents, són les següents.

Miquel Roca, responsable Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot: Els jugadors han d’entrar a les instal·lacions amb mascareta, fins a la pista. Hem limitat l’ús de vestuaris, a no ser que sigui algú que vingui de fora i necessiti dutxar-se. També cal netejar-se les mans a l’entrar a les instal·lacions i canviar-se les sabates per entrar a la pista. L’entrenador si està en diversos equips, que sol ser habitual, és recomanable/obligatori, no queda massa clar, ha d’anar amb mascareta.

Alguns equips ja han començat a disputar amistosos sense públic. Un dels reptes ara és elaborar unes mesures de cara a les competicions.

Miquel Roca, responsable Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot: Estem estudiant un protocol per aplicar a cada instal·lació pensant en els partits. Tema desinfecció entre partits, desinfectar les cistelles de bàsquet, que això suposarà un problema; les baranes de l’hoquei, les banquetes… és molt complicat. Si les entitats no ens ajuden, serà impossible. Procurarem que les competicions es puguin fer el més normal possible, amb públic, encara que sigui restringit, amb rentat de mans, agafant el nom a l’entrada…

Un dels clubs més nombrosos que es torb en aquesta situació és el Club Bàsquet Olot, que compta amb més de dos centenars de jugadors i jugadores. A banda de regir-se per les mesures explicades anteriorment ells, com tots els clubs, segueixen també les indicacions de la federació a la que pertanyen a més de les que ells estableixen com a club.

Miquel Palma, entrenador i membre de la junta Club Bàsquet Olot: La primera part seria l’accés i sortida de pistes: hem habilitat entrades i sortides per les sortides d’emergència, de manera que entre jugadors de diferents equips no es creuin. Des de la federació, per exemple, es recomana l’ús de mascareta pels jugadors i inclòs parlen d’ulleres protectores, però no ho obliguen. Ho hem provat i és inviable. Però cada dia que entrenem és un gran dia per nosaltres i ho hem de veure d’aquesta manera, en la situació que ens trobem.

Miquel Roca, responsable Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot: Els pares i mares han de tenir molt clara una cosa: el risc zero no existeix, però que tant les escoles com els pavellons són llocs segurs.