12 estudiants i una professora de l’Escola d’Art d’Olot, aïllats per un positiu de COVID-19

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot ha estat el primer centre educatiu garrotxí afectat pel coronavirus en aquest inici de curs. 12 alumnes d’un dels grups d’estudis superiors de disseny i una professora estan en aïllament preventiu perquè van compartir aula amb un positiu asimptomàtic.


 

Segons ha explicat la direcció del centre, el primer cas va confirmar-se aquest dimarts, quan l’empresa on treballa el jove afectat va fer-li una prova PCR, amb resultat positiu. Com que dilluns al matí el jove havia assistit a la tutoria de presentació del nou curs a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, el centre va activar el protocol per casos de coronavirus, i va realitzar proves als seus companys i la professora en una de les aules de l’escola, i també als seus contactes. Ja s’ha confirmat que totes les proves són negatives però els afectats han de seguir 14 dies en aïllament domiciliari davant la possibilitat que puguin desenvolupar la malaltia.

L’escola olotina, on estudien més de 400 joves, continua l’activitat docent amb normalitat, tret d’aquest grup, que seguirà les classes telemàticament. La direcció del centre ha preferit no fer declaracions però ha transmès un missatge de tranquil·litat davant d’una situació per la qual ja s’havien preparat.