El llançament d’una sonda espacial a l’estratosfera, el projecte solidari de quatre joves garrotxins

Portar els somnis el més lluny possible. D’aquest punt de partida neix el projecte solidari ‘Estratosfèrics’, creat per quatre joves garrotxins. La iniciativa, es basa en el disseny, creació i llançament d’una sonda espacial a l’estratosfera.

Martina Cots, ‘Estratosfèrics’: Aquesta sonda està formada per un globus, un paracaigudes i una caixeta. Tot això és el que s’enlairarà a 15.000 metres d’alçada. Farem un seguiment amb càmeres i enregistrarem el vol i també un seguiment amb GPS.

A més, la sonda estarà plena de desitjos i somnis de tots aquells ciutadans que vulguin participar-hi. Però més enllà de posar en pràctica tots els seus coneixements científics i de despertar noves vocacions, aquest grup de joves amants de la ciència han volgut posar el seu granet de sorra i ajudar davant la crisi social i sanitària causada pel coronavirus. Tots els diners recollits es lliuraran íntegrament a Càritas Garrotxa.

Ferran Delgà, ‘Estratosfèrics’: Les persones escriurien els desitjos o somnis que tinguin a canvi d’una petita donació econòmica que anirà directament a Càritas. Aquests desitjos els recopilarem i els enviarem amb la sonda.

I es que segons les últimes dades de Càritas Catalunya, el 68% de les famílies ateses està a l’atur i dos de cada tres famílies es troben en aquests moments en pobresa severa.

Tots els avenços i el desenvolupament del projecte, es pot seguir a través de les xarxes socials del projecte a Twitter, Instagram, Facebook i Linkedin. A més, el llançament es realitzarà durant el Festival Lluèrnia d’enguany, el 14 de novembre.

Deixa un comentari