L’Associació de Comerciants de Carrer recollirà signatures per demanar que no se suspengui la Fira de Sant Lluc d’Olot

Joana Ametller és la presidenta de l’Associació de Comerciants de Carrer, un col·lectiu professional amb seu a Riudaura amb una trentena de membres de tota la demarcació. Alguns companys han pogut participar en fires d’alimentació. Ella, que construeix joguines, no ha tingut aquesta sort.

Aquest divendres a la tarda participa per primera vegada des de la pandèmia en una fira, la d’Artistes i Artesans de Manresa, que se celebra en un recinte tancat controlant els accessos per evitar contagis de coronavirus. Davant l’anunci de l’Ajuntament d’Olot de suspendre la Fira de Sant Lluc, reivindica que l’organització de fires segures és viable si se segueixen les pertinents mesures de seguretat.

Joana Ametller, presidenta Associació Comerciants de carrer: Quan es va aixecar el confinament i amb la desescalada van haver-hi unes normes de sanitat que s’havien de complir, però entre aquestes no hi ha la prohibició de fires. Demanairem que s’ho pensessin una mica, perquè no és aquesta fira sinó que és un efecte dominó i tothom ens ha cancel·lat la fira. Portem 7 mesos sense treballar, sense ingressos.

Ametller ha participat a la Fira de Sant Lluc de manera ininterrompuda des de fa 18 anys. L’associació que presideix ha decidit fer una recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament d’Olot que reconsideri la seva posició i analitzi les alternatives per organitzar almenys l’espai firal, amb totes les mesures de seguretat, separant les parades, amb distància, rentat de mans i mascareta.

Joana Ametller, presidenta Associació Comerciants de carrer: Seran més separació de parades amb la fira que amb el mercat setmanal. Demanem que s’ho pensin bé, que si volen anirem i els ajudarem, nosaltres ja tenim les nostres mascaretes i els nostres gels i les parades preparades i treballarem amb tanta serietat i rectitud com s’hagi d’anar.

L’associació espera poder recollir un nombre de signatures prou ampli que mostri al consistori olotí que un nombre suficient de persones creuen que és possible organitzar una fira si es fa de manera responsable i segura.