Sant Joan les Fonts suspèn la Fira de la Bruixeria però organitza un acte adaptat i en petit format

Durant les dates en què ens trobem, sant Joan les Fonts hauria de presentar una nova edició de la Fira de la Bruixeria, però en guany el consistori santjoanenc ha decidit no tirar endavant la quinzena edició, donada la situació de pandèmia i l’alta presència de públic que visitava aquests acte cada any.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts: En aquets moments no podem celebrar la fira tal i com l’entenem i tal i com l’hem celebrat fins el dia d’avui, amb molta gent, activitats, cada mitja hora un espectacle o un taller… i ens hem d’adaptar a la situació actual. La Fira de la bruixeria és l’acte que reuneix més gent a Sant Joan les Fonts juntament amb la Nit de les dones d’aigua.

L’Ajuntament, però, ha apostat per celebrar un petit acte el diumenge 3 d’octubre al Parc de Can Miquelet, amb aforament limitat, control d’entrada i gent asseguda, amb l’objectiu d’oferir l’essència de la fira d’una altra manera.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts: Hem agafat l’essència de la fira, que és la sanació, el creixement personal i l’aprenentatge, i hem prescindit una ica aquesta any del format fira, firaires, aglomeracions de gent…

A dos quarts d’onze del matí les àvies remeieres de l’associació Pedra Tosca presentaran ‘Les herbes de les bruixes’, a tres quarts de dotze s’entregaran els premis del concurs de contes fantàstics de l’escola de Belles Arts del poble i a les dotze s’oferirà un ritual de sanació en directe.

Enguany tampoc hi seran presents les típiques paradetes presents a la fira, però els consistori ha permès als comerços obrir.