Besalú i Castellfollit de la Roca celebren la festa major de manera diferent

La pandèmia no va poder impedir aquest cap de setmana que Besalú i Castellfollit de la Roca celebressin la seva festa major, cada municipi a la seva manera. Besalú va viure la seva festa amb una vetllada especial a la plaça Llibertat i la plaça de l’Església, amb un menú especial ambientat per un discjòquei o un fil musical.

Maria Solavera, restauradora: Com que aquest any s’han hagut d’anul·lar molts actes, a causa del coronavirus, s’han hagut d’anul·lar molts concerts, moltes sardanes i una mica tot plegat. Els restaurants han hagut de buscar alguns tipus d’iniciatives més originals. Nosaltres vam pensar això, a causa que estem en un lloc idíl·lic, com és Besalú, i és la plaça, que els vespres fossin una mica més amens a nivell d’ambient.

 

Xevi Caselles, restaurador: Jo crec que és una bona iniciativa, perquè en els temps que estem passant hem de mirar de cridar el màxim l’atenció possible per poder atreure clients i poder fer el que sigui, per poder seguir endavant i que la cosa es faci més fàcil.

D’altra banda, Castellfollit de la Roca va reunir dissabte a la plaça Catalunya desenes de persones que, respectant totes les mesures de seguretat, van gaudir del concert del grup Sixtus.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Avui la cultura és molt segura. Hem pres totes les mesures que tocaven. La gent està als seus seients, hem fet un control d’accés i la gent podrà gaudir de la cultura i la cultura popular que tanta falta li fa i que és molt necessària en aquest país, tot i les restriccions, que la cultura segueixi molt viva.

A més a més, ahir la plaça Major del municipi també va acollir diferents actes, com sardanes i havaneres. Besalú i Castellfollit, grans exemples que demostren que la cultura popular segueix sobrevivint malgrat totes les dificultats.