La Tondo Kids reuneix 120 infants al Pla de Dalt

El Pla de Dalt va acollir dissabte a la tarda a les quatre de la tarda la setena edició de la Tondo Kids, aquest any amb més dificultats que mai. La celebració de la cursa va servir també per recordar la figura del ciclista vallenc Xavi Tondo, ara que es compliran justament deu anys de la seva mort.

Carles Torrent, president Club Ciclista Olot Infantil: Crec que era una necessitat fer-la. Per això, vam córrer tant quan la Tondo Kids de Sant Joan les Fonts no ens la van deixar fer. Vam demanar a en Pep que ens la deixés fer aquí a Olot i va dir que sí. Molt contents que hi hagi tants de nanos.

Un total de 120 participants, entre prebenjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils, van córrer en un circuit quadrat de 900 metres al costat de l’escola del barri. Carles Torrent i el seu equip van fer el possible perquè es pogués celebrar una de les poques curses infantils que s’han organitzat durant tot l’any. Les categories més petites, com és habitual, es van resoldre pràcticament a l’sprint, i a la cursa infantil Ainara Inarejos, del Barcelona Pista CE i Martí Pratginestós, del Jufré Vic, es van imposar en solitari.

Xevi Segura, vicepresident Club Ciclista Olot Infantil: Suposo que també aquesta difícil situació on no s’han pogut celebrar moltes curses, fa que es concentrin molt més els nanos i que vingui molt més a les poques curses que els clubs podem organitzar.

Una edició més complicada d’organitzar que mai, amb la mascareta com a protagonista on només ho deixava de ser quan els nens i nenes competien, ja que era el moment de guardar-la a la butxaca.

Dels corredors del Noel-Tadesan-Olot, de Carles Torrent, destaca la segona posició d’Arnau Fité en la prova prebenjamina i el cinquè lloc de Marc Zafra a la challenge territorial infantil.

x