Dia Mundial de l’Alzheimer, més de 100.000 persones diagnosticades amb la malaltia a Catalunya

Avui dilluns se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer. Aquesta malaltia, és un trastorn progressiu que fa que les cèl·lules del cervell es degenerin i morin. Des de les residències de gent gran, intenten fer activitats constantment amb l’objectiu d’endarrerir al màxim el desenvolupament de la seva malaltia neurodegenerativa.

Concòrdia Vila, gerent residència La Tardor:  Les pautes han de ser exactes. Qualsevol cosa a la seva vida canviada, segons a quines demències, els posa molt neguitosos. A vegades, donar voltes a un fil o fer-li nusos, pot ser suficient per una persona amb demència, perquè fins i tot potser no et sabrà fer el nus.

La pandèmia del coronavirus però, va posar de cap per avall les vides de tothom, residents i famílies. Durant el confinament, van estar prohibides les visites i amb l’augment dels rebrots, també. Però, com van passar els mesos de confinament?

Concòrdia Vila, gerent residència La Tardor:  Com que estan en la seva seguretat, en el seu cercle, això no els ha afectat. Suposo que ho han patit més les famílies per no poder-los veure físicament o tocar-los, però ells com que ja tenen la vida feta és com si estiguessin a casa seva.

Actualment, hi ha més de 100.000 persones diagnosticades amb la malaltia de l’alzheimer a Catalunya, la més habitual en demències i una que, de moment, no té cura.

x