Els instituts garrotxins, a ple rendiment amb la incorporació a les aules dels 500 alumnes de Grau Superior

Els centres educatius de secundària, batxillerat i formació professional culminen aquest dilluns el retorn a les aules amb la incorporació dels estudiants de grau superior. A l’Institut Bosc de la Coma d’Olot dels més de 800 alumnes del centre, prop d’una quarta part cursen els diferents cicles formatius de les branques d’Administració i Gestió, Comerç i Màrketing i Informàtica. La creació d’un grup més al grau superior d’Aplicacions Multiplataforma ha permès mantenir les ràtios per sota dels 20 alumnes, dividint els grups.

Marc Nicolau, Director Institut Bosc de la Coma d’Olot: En l’FP estan contemplats desdoblaments de forma normativa, i afegint pocs més recursos hem pogut desdoblar el 100% i baixar la ràtio, que seria ara uns 16,17. En el cas d’Aplicacions Multiplataforma, ara tenim dos primers en comptes d’un únic, la qual cosa ha permès baixar la ràtio, si no, en teníem 30.

Aquest dilluns els 119 alumnes dels torns de matí i tarda dels diferents graus superiors han accedit per primera vegada per  les diferents entrades habilitades, fins a quatre, segons la proximitat amb la seva aula. D’acord amb el protocol, han de portar mascareta durant les classes i rentar-se les mans per accedir al centre.

Marc Nicolau, Director Institut Bosc de la Coma d’Olot: Els instituts hem fet el que ens han dit, i ens hem organitzat de la millor manera possible, més que evitar les aglomeracions, evitem que els grups estables es trobin entre sí, i les estones de pati les separem en dos torns.

Fins a 505 nois i noies cursen Cicles Formatius de Grau Superior a la Garrotxa, que es sumen als més de 480 de cicles de Grau Mitjà, que ja van començar la setmana passada.