El Mercat d’Olot celebra la 7a edició de la Setmana Internacional dels Mercats amb un concurs i un taller de cuina

Passejar pels mercats és una experiència que pràcticament evoca tots els sentits. Milers de textures, colors i aromes. Fruita de temporada, embotits acabats de tallar, peix fresc…


Aquesta setmana, arriba la 7a edició de  la Setmana Internacional dels Mercats, impulsada per la Xarxa de mercats Sedentaris de Girona, enguany dedicada al consum i compra responsable i sostenible dels aliments.

Per celebrar-ho, s’ha organitzat un taller de cuina de reaprofitament, que tindrà lloc el dissabte 26 de setembre a les 10.30 a l’aula-tast del Mercat d’Olot.

Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers de la Plaça Mercat d’Olot: Un taller amb una nutricionista de com aprofitar el producte fresc, com treballar-lo per poder aprofitar-lo al màxim i poder gaudir i cuidar-nos bé amb un producte fresc.

També s’ha organitzat un concurs a través de les xarxes socials, on els participants hauran de compartir una recepta d’aprofitament amb productes que es puguin trobar al mercat a través d’un vídeo. Entre tots els participants es sortejaran tres vals regal per valor de 100 euros.

I per tal d’ensenyar aquest producte de primera qualitat a la gent d’Olot i comarca, el mercat d’Olot ha iniciat un nou projecte. Es construirà una nova aula per a fer tallers de cuina i diferents activitats.

Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers de la Plaça Mercat d’Olot: En el mercat jo sempre dic que a banda de comprar, és un mercat social i a tot allò que puguem donar un valor afegit és molt important. També tindrem aquesta aula per fer diferents tallers per poder ensenyar al màxim el producte que hi ha al mercat, poder-lo cuinar, quines propietats té i poder fer diferents activitats.

El projecte, que ja té llum verda per part de l’Ajuntament d’Olot, estarà enllestit a finals d’aquest mateix any.

 

x