La fibra òptica de la Generalitat de Catalunya arribarà a tres municipis de la Garrotxa al 2021

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va presentar ahir dos projectes, aprovats pel Govern de la Generalitat, de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat als trams Vidreres-Santa Coloma de Farners – La Vall d’en Bas.


El Govern, destinarà fins al 2021 un total de 70 milions d’euros en l’extensió de la xarxa fibra òptica arreu del territori amb l’objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants, i garantir la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública: La connectivitat digital és un gran antídot contra el despoblament. Tots els municipis que estan fent una aposta forta per aquest sentit estan guanyant població perquè el teletreball ha arribat per quedar-se i per tant aquesta és una infraestructura que afavoreix precisament aquesta nova forma de treballar. 

Amb el projecte del tram Santa Coloma de Farners – La Vall d’en Bas, s’oferirà accés a la xarxa de fibra òptica a més de 16.000 habitants nous. Amb una inversió de 2.450.000 euros, s’estendran més de 38 quilòmetres de fibra òptica i connectaran set municipis nous, entre ells Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i la Vall d’en Bas.

Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública: El nostre objectiu és acabar-ho al 2023. En cas de les comarques gironines i el projecte de la Vall d’en Bas, l’objectiu és acabar-ho l’any que ve.

 

Deixa un comentari