L’Ajuntament d’Olot assegura que la decisió de suspendre la Fira de Sant Lluc és ferma

El regidor de Promoció de la Ciutat a l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, ha assegurat que la decisió de suspendre la Fira de Sant Lluc és ferma per una qüestió de “responsabilitat” després d’estudiar diverses alternatives.


En aquest sentit, l’Ajuntament d’Olot no variarà la seva posició per recollides de signatures com la que promou l’Associació de Comerciants de Carrer, que demanava la reconsideració per part de l’equip de govern municipal. L’entitat compara l’activitat firal de Sant Lluc al mercat dels dilluns i creu que pot ser viable. L’Ajuntament d’Olot considera, en canvi, que de fer-se la fira tothom tindria molt a perdre, també els firaires.

Estanis Vayreda, regidor Promoció Ciutat Aj. Olot: No contentaria ni als firaires perquè vindria menys gent en un espai tancat. Al firal com ho fem? No podem tancar tots els carrers. Aixiò vol dir aglomeracions, moltíssima més gent de la que va a comprar els dilluns. Ens veiem incapaços d’organitzar una fira d’aquestes característiques. Al final, ens sap molt greu per aquestes persones que recullen signatures però és la decisió més responsable.

Aquest dilluns també es va anunciar que l’Oficina de Rectivació Econòmica obrirà portes a l’octubre a la seu de DinàmiG, al carrer Lorenzana 15. Oferirà atenció presencial, per telèfon i online. Identificarà necessitats, proposarà solucions, derivarà cap a diferents serveis i en farà el seguiment.

El Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació de la ha presentat aquest dilluns dues noves accions. D’una banda, un únic portal web que inclourà els restaurants, establiments i productors agroalimentaris de la comarca.

Gemma Canalias, regidora Comerç Aj. Olot: S’hi podrà trobar els restaurants de la comarca amb les seves especialitats, a més de tots els productes agroalimentaris, per saber qui són els productors i on es poden trobar.

L’altra nova acció és un projecte de capacitació digital destinat a superar la bretxa entre oferta i demanda de professionals en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Amb una durada d’un any, es fonamenta en un  programa formatiu dirigit a persones sense feina o professionals que vulguin introduir-se en el sector, a més d’una desena de tallers d’orientació específica per a aquells que hi vulguin aprofundir-hi.

Gemma Canalias, regidora Comerç Aj. Olot: Amb tota la situació de la COVID s’ha vist la necessitats que té la ciutadania a l’hora de fer front a les noves tecnologies, i una mica l’objectiu d’aquest programa de capacitació digital és cobrir les necessitats tant per a particulars com per professionals, o gent que busca feina, gent que està treballant… tothom.