L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot comença el curs amb semipresencialitat i adaptant-se a les baixes per proves PCR

El grup aïllat preventivament pel coronavirus de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot segueix les classes des de casa de manera telemàtica, després que un alumne donés positiu el primer dia de classe. La coordinació del Centre d’Atenció Primària i l’Ajuntament d’Olot va fer possible portar una unitat mòbil per realitzar proves PCR ràpides i fer el seguiment des del primer moment.

Toni López, director Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: Aquí hem de dir que la veritat, l’alcalde ens va facilitar la feina i el doctor Nicolau es va portar igual o més bé perquè va ser molt àgil en la resposta. Segurament va ser un dels primers seguiments que es va fer in situ i es van venir a fer les proves PCR aquí a l’escola.

El director, Toni López, explica que professors i alumnes esperen resultats de proves gairebé diàriament i que serà una realitat amb què hauran de viure durant el curs.

Toni López, director Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: Jo diria que pràcticament cada dia hi ha algun cas que estan fent PCR i estem pendents de resultats. Tots han estat negatius per sort. És un degoter diari. Aquí tenim alumnes que comparteixen cotxe, que comparteixen pis, que comparteixen moltes activitats i que per la seva situació tendeixen a trobar-se i relacionar-se més que en edats més petites.

Amb la incorporació dels alumnes de cicles de grau superior, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot ja està en ple funcionament i amb uns 440 alumnes. Ha sorprès gratament la matriculació en cicles clàssics com il·lustració, on enguany 20 inscrits s’han quedat a les portes. També s’ha comptat amb bones dades a Fotografia o decoració, propostes que en els darrers anys havien  experimentat una lleugera davallada. El nombre dels alumnes i els espais amb què compta el centre ha obligat a fer una bona coordinació entre presencialitat i estudis des de casa per no generar aglomeracions a les aules.

Toni López, director Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: Gestionar aquests horaris ha sigut una tortura. El cap d’estudi ha sigut l’estrella aquest any, ha sigut molt complicat. Ens sembla que hem trobat un equilibri entre grups com escultura, on l’assistència és molt important, que és pràctic i que han de venir a l’escola al 100%, amb grups d’alumnes que fan al 50% de presencialitat com són els estudis superiors de disseny.

x