Santa Pau descarta limitar l’aforament a zona de La Fageda d’en Jordà però estudia altres mesures per reduir la presència de vehicles

El retorn a la natura després del confinament i l’augment del turisme de proximitat han contribuït a l’augment de visitants a la Garrotxa aquest estiu. A Santa Pau, el consistori ha hagut de prendre mesures davant la sobrefreqüentació de les zones de bany i els gorgs de Can Batlle, que han permès controlar la situació.

Pep Companys, Alcalde de Santa Pau: Fer-los entendre que estàvem en un entorn protegit, que tinguessin cura i respecte, alguns ho entenien i marxaven, alguns intentaven aparcar en un altre lloc… Ha servit, però no és la situació definitiva. No podem mantenir un vigilant a cada entrada d’un gorg.

Amb l’inici de la tardor, la pressió es trasllada de les zones de bany a la zona central del Parc Natural, la Fageda i els volcans Croscat i Santa Margarida. Per això l’ajuntament ja treballa en mesures per reduïr la presència de vehicles, però descarta, de moment, limitar l’aforament a la zona.

Pep Companys, Alcalde de Santa Pau: Limitar l’aforament no, limitar l’aforament de vehicles sobretot. Si la gent vol venir a gaudir d’aquesta zona central del Parc Natural que vingui d’una altra manera, caminant aprofitant tota la xarxa de senders que hi ha, el bicicarril quan estigui enllestit, aprofitant el sistema de transport públic que ja existeixen durant els mesos de tardor i primavera i que amb prou feines s’utilitzen…

L’Alcalde de Santa Pau, Pep Companys, ha assegurat a Olot Televisió que per avançar cap a un canvi del model turístic cal una estratègia comarcal.